IT NETWORK Dergisi – GGSoft hakkında

GGSoft IT NETWORK – Tolga EŞİZ Genel Müdür
Dergisi 15 Mayıs – 31 Mayıs 2011 Yıl:2 Sayı:39 – GGSoft hakkında çıkan haber.

Tolga Eşiz “En iyisini sunuyoruz…”
 

Dosya konumuz olan “Bilgi ve Doküman Yönetimi” kapsamında GGSoft Genel Müdürü Tolga Eşiz, GGSoft Profesyonel Hizmetler Yöneticisi Seval Okur ve GGSoft Satış Uzmanı Fatma Alibeşe ile bir araya geldik. 1998 yılında 3 kişi ile başlayan sektör yolculuğunda alanında çok önemli çözümler sunan GGSoft Genel Müdürü Tolga Eşiz, yerli yazılımları olan PaperWork ürününün bir Türk yazılım harikası olduğunu ve bugüne kadar bu ürünün 63 versiyonunu çıkarttıklarını söyledi. Son 6 yıldır sektörü bilinçlendirme çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerine değinen Eşiz, bugün itibariyle sektörün daha olgunlaşmaya ve bilinçlenmeye başladığına değindi ve önümüzdeki günlerde elektronik belgelerin kanıt kabul edilmesinin ardından 5 yıl içerisinde bu alanın önünün açılacağını dile getirdi.

GGSoft’tan bize bahseder misiniz? Vizyonunuzu ve şu ana kadar yaptıklarınızı anlatır mısınız?

GGSoft olarak 1998 yılında 3 kişilik bir ekiple çıktığımız yolculuğumuz arşiv doküman yönetim sistemlerini incelemekle ve bu alanda ne gibi çözümler sunabiliriz düşüncesiyle başladı. O tarihlerde çok uluslu firmaların diretmelerinden dolayı onların Türkiye’deki şubelerinde yabancı yazılımlar tercih ediliyordu. Biz de buna karşılık GGSoft olarak yerli ürün geliştirme kararı aldık. Yaklaşık 2 yıllık tasarım, analiz ve geliştirme aşamasından sonra PaperWork ismiyle ilk versiyonumuzu 2000 yılında piyasaya sunduk. 2005 yılından sonra yapısal anlamda, organizasyon ve vizyonumuzda da büyük değişiklikler gerçekleştirdik. Tamamen PaperWork ürününe odaklanıp kadromuzu genişlettik. 2005 yılında 7 kişi olan kadromuz şu an itibariyle 120 kişiye ulaşmış durumda. Yerli bir çözüm olan PaperWork’ü Türkiye’de zirveye çıkartmak için her türlü yatırımı yapmaya başladık. 1998 yılından beri PaperWork’un 63 farklı versiyonunu sektöre sunduk. Tescilli markamız olan PaperWork’ün pazardaki rakiplerinden farkı, paket bir uygulama olmasıdır. Ofis paketi gibi alıp kurduktan sonra daha iyi kullanmak için eğitim alır veya makrolarla kişiselleştirip öyle kullanırsınız. PaperWork sektöre göre dizayn edilebilen ekranlara sahip olup, bu dizayn işlemi bir yazılımcı gerektirmemektedir. Uygulama danışmanlarının analizleri ışığında kurumun ihtiyaçlarını belirleyip, uyarlama işlemi yapılmaktadır. Bu yöntem bize ne getirdi diye düşünürsek, bugüne kadarki müşteri-yazılımcı ilişkisini farklı boyuta taşıdık. Çünkü Türkiye’de sektöre “müşteri ne derse mantık aranmadan yazılır” konsepti hâkimdi. Biz müşterilerimize paket ürünümüzü sunduk. Mantıklı olan taleplerini de müşteriye özel değil, yol haritasına bağlı kalarak bir sonraki ürün versiyonunda genelleme yaparak tüm müşterilerimizin hizmetine sunduk. Her sene 300’e yakın canlı demo gerçekleştiriyoruz. 

Biz biraz da Türkiye’deki yerli yazılım şirketlerine karşı olan ön yargıyı kırmaya çalıştık. Türkiye’de herkes yabancı yazılım tercih etmeye çalışıyor. Biz de yabancı firmaların izlemiş oldukları yolu izleyip, yani versiyon planına sadık kalarak hizmet sunmaya karar verdik. Müşteri bizi iyice tanımalı, ne hizmeti aldığını bilmeli, ondan sonra alım işlemini yapmalı düşüncesiyle çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 

PaperWork DYS üzerinde 20 milyon sayfa ve 1000 kullanıcılı referansa sahip olduk. Bu rakamlar aslında yerli bir yazılım için oldukça yüksek. Amacımız çok net; alanımızda bir numara olmak. Bu amaçla da şu anda çok sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bizim konumumuzdaki rakiplerimize baktığınızda hem yerli bir çözüme sahip olup hem de yabancı bir ürünü aktif şekilde satan başka bir firma bulunmuyor. Biz bu açıdan Türkiye’deki bütün firmalardan ayrılıyoruz. Tüm enerjimizi doküman yönetimi üzerine yazılım geliştirmeye ve onunla ilgili hizmetleri vermeye odaklamış bulunuyoruz. Bu bağlamda çözüm oluşturuyor, bununla ilgili servis, büro hizmetleri veriyoruz. “En iyi fiyat ve performansla nasıl hizmet sunabilirim” düşüncesini araştırıp ona göre çözüm öneriyoruz. 

Çözüm sunarken öncelikli ürününüz bulunuyor mu?

Tabii ki önceliğimiz kendi yazılımımız olan PaperWork. Çünkü bu PaperWork bizim yıllardır düzenli olarak yatırım yaptığımız bir ürün. Ancak, PaperWork çözümümüzün yeterli olmadığı bir alanda ille de bu çözümü sunmak gibi bir durum söz konusu değil. Gerektiği noktalarda alternatif çözümlerimizi sunuyoruz. Arkadaşlarımız bugüne kadar 100’ün üzerinde proje yaptıkları için bir anlamda yabancı çözümün de çok önemi kalmıyor. Biz bugün PaperWork tarafında 5 kullanıcılı projeden bin kullanıcılı projelere kadar çözümler sunabiliyoruz. Bu imkânlardan dolayı da hiçbir firmanın sahip olmadığı kadar fazla müşteri bilgisine sahibiz. Biz ürünümüzü de bu tecrübelerimiz ışığında geliştiriyoruz. 

GGSoft olarak Bilgi ve Doküman Yönetimi’ni bir standarda oturtabiliyor musunuz? 

Bu alanda dünyada ve Türkiye’de çeşitli standartlar oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye’de TSE bu alana bir standardizasyon getirmeye çalışıyor. Bizim de bu alandaki çalışmalarımız belgelendirme aşamasında. 1-2 ay içerisinde bu belgeye sahip olacağız. Özellikle devlet kurumlarındaki ihalelerde buna ihtiyaç duyuluyor. Türkiye’de TSE 13298 Belge Yönetimi standardı bulunuyor. Yurt dışında bu alanda çeşitli standartlar mevcut. Biz de PaperWork ürünümüzü bu standartlar ışığında geliştirdik. Ürünümüze çok önem veriyoruz. Türkiye’de yazılımda proje yapmanın zorluğunu özellikle yerli bir yazılımcıysanız daha çok hissediyorsunuz. Çünkü öncelikle kendinizi daha sonra da ürünün ne olduğunu anlatmak zorundasınız. Tecrübemiz ve deneyimli ekiplerimiz ile kolaylıkla bunun üstesinden geliyoruz. 

Sunduğunuz çözümlerle firmalara sağladığınız katma değerler nelerdir?

GGSoft olarak doküman yönetim arşivi yazılımımızla beraber çeşitli servis ürün hizmetleri de veriyoruz. Tarama hizmetimiz de bunlardan bir tanesi. Firma PaperWork ürünü kullanıyorsa geçmişe dönük belgelerini tarayıp sisteme dahil ediyoruz. 

PaperWork FormMagic dinamik ve esnek bir yapıya sahip. Kredi kartı başvuru formu, müşteri sadakat formu, anket formu ve bunun gibi formların işlenmesi için kullanılmaktadır. Finans sektörü ve büyük marketler bu alanda bizim hedef kitlemiz. Form işleme projeleri genellikle dış kaynak hizmeti olarak pazara sunulmaktadır. Veri işleme merkezimizde her türlü form işlenerek, verileri istenilen formatta müşterilerimize hatasız olarak ulaştırılmaktadır.

‘PaperWork Dağıtık Yapı Tarama’ çözümümüz, bankalar ve çok lokasyonlu kuruluşlar için geliştirilmiştir. Bu çözümümüz; belgelerin şubelerden merkeze belirli kurallar çerçevesinde düzenli olarak aktarılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda tarayıcıları ağ üzerinde paylaşılmasını sağlayan bu uygulamamız, kurumun kullandığı yazılımlar içerisinden direk olarak çalışmaktadır.

Öncelikle sunduğumuz çözümlerimiz konusunda şirketlerin iş birimlerini bilgilendiriyoruz. Biz bu konuya yıl içerisinde yapmış olduğumuz canlı demolarla ciddi yatırımlar yapıyoruz. PaperWork’ü herkes tarafından erişilebilir olmasını sağlıyoruz. Canon’la yapmış olduğumuz bir çalışma sonucunda PaperWork One diye tek kullanıcı bir uygulama hazırladık. Yaklaşık 8 aydır Canon’un her doküman tarayıcısıyla beraber bu yazılım ücretsiz sunuluyor. Doküman yönetim konusunda yerli çözüm olarak en çok referansa sahip firmayız. PaperWork DYS önümüzdeki yıllarda kendisini geliştirmeye devam edecek. Sürekli kendini yenileyen uygulamamız çok daha performanslı, rekabetçi olacak. Pazarı izleyip kolay kullanılabilen, öğrenilebilen ve işletilebilen çözümler oluşturuyoruz. Bu sayede de çözüm sunduğumuz müşterilerimize daha fazla katma değer sağlıyoruz 

Pazarı genel olarak 2011’de geleceği noktaya göre değerlendirir misiniz? Bu konudaki öngörüleriniz nelerdir?

Krizle beraber son iki senedir yüzde 20’ye yakın büyüme yaşadık. Kriz zamanında da aynı hızla çalışmaya devam ettik. GGSoft 6 yıldır sektöre konuyu anlatabilmek birçok etkinlik ve seminer düzenlemiştir. Yaptığımız 100’ün üzerindeki başarılı projeler ile alanımızda ki en tecrübeli firma haline geldik. Elektronik belgelerin mahkemelerde kanıt olarak sayılması bu alandaki gelişmeleri olumlu etkileyecek. 2010 yılından beri müşterilerde doküman yönetimi konusunda gelişen ciddi bir bilinçlenme var. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde de elektronik belgelerin kullanımı ile yasal düzenlemelerin çıkması ile pazar genişleyecektir. 

Etiketler

Ne Düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Bize Yazın

PaperWork'ü görmeden karar vermeyin!

Bizimle iletişime geçin, size özel bir demo gerçekleştirelim.

İhtiyaçlarınızı dinliyor ve sizin için özel bir demo hazırlıyoruz.

Kazançlarınız:
Sırada ne var?
1

Sizin için uygun bir zaman aralığı belirliyoruz.

2

Bir tanışma toplantısı düzenliyoruz.

3

Size özel bir demo gerçekleştiriyoruz.

Ücretsiz Demo Talep Edin